Paul Schmidt - Biografie

Voor slechts weinig mensen is het weggelegd, de wereld zo blijvend te veranderen als Paul Schmidt dit deed. Zijn geniale ideeën, die uiteindelijk in meer dan 300 patenten uitmondden, zijn een bewijs van zijn vindingrijkheid en creativiteit.

Paul Schmidt werd op 31 oktober 1922 in Altenhundem in het Sauerland (Duitsland) geboren. Zijn jeugd werd als gevolg van de vroege dood van zijn vader door bescheidenheid en improvisatie gevormd. Reeds vroeg ontwikkelde hij grote technische vaardigheden, die vervolgens tot zijn wetenschappelijke ingenieursopleiding leidden. Als ingenieur hield hij zich aanvankelijk met de ontwikkeling van landbouwmachines bezig. Vervolgens richtte hij zijn eigen onderneming – Tracto-Technik – op. Bij deze werkzaamheden stond hem zijn sociale en culturele betrokkenheid, waarvoor hij het Bundesverdienstkreuz ontving, nooit in de weg.

Integendeel, juist zijn wil, mensen te helpen, bracht hem tot alternatief geneeskundige opvattingen, die tot de huidige bioresonantie volgens Paul Schmidt leidden. In 1982 stichtte hij de firma Rayonex Schwingungstechnik, die zich vanaf dat moment met de ontwikkeling van zijn alternatief geneeskundige ideeën bezighield. Tot zijn dood op 2 september 1994 bleef hij zijn sociaal engagement trouw. Hij tekende kinderboeken die hij de kinderopvang en scholen gratis ter beschikking stelde.